ÇORUM YUMURTALIYIZ KÜFÜRE KARŞIYIZ

04.03.2024 164

ÇORUM YUMURTALIYIZ KÜFÜRE KARŞIYIZ

KÜFÜR ETME ETTİRME

Her türlü incelikle yaratılan bu evrende kaba söze ne gerek var, karşındakini bir sözle gülümsetmek varken çirkin dille incitmek niye.

Küfür bir konuyu çözüme ulaştırmaz hiç bir şeye fayda sağlamaz, olmasını istediğin şeyi oldurmaz.

Bir fidan gibi tertemiz doğarken, açan çiçeklerimiz küfürle diken olmasın. Çevremizde küfürü silmeyi hedefleyen projemizle yola çıktık.

Sloganımız "ÇORUM YUMURTALIYIZ KÜFÜRE KARŞIYIZ". Çocuklarımızdan gelen sözler ile pano çalışması yaptık.

Çocuklarımız ve velilerimizle birbirimize söz verdik ve dedik ki ;

Çocuklar bizim en değerli varlığımızdır. Onlar geleceğin cumhurbaşkanı, avukatı, öğretmeni kısacası geleceğimizdir. Onları kötülükten ve kötü davranışlardan korumak bizim asli sorumluluklarımızdandır.

Bir veli olarak çocukların maddi ihtiyaçlarını elinizden geldiğince, fazlasıyla gerçekleştiriyorsunuz. Ancak manevi ihtiyaçları için, eğitimi için neleri ne kadar yaptığımızı hiç düşündünüz mü?

Biz öğrencilerimizin eğitimi ve maneviyatını güçlendirmek adına kötü söz ve küfürle mücadele kapsamında “Çorum Yumurtalıyız küfre karşıyız” sloganı ile bir proje başlattık. Veli olarak sizlerin bu çalışma kapsamında desteklerinizi ve sözleşmeyi çocuğunuzla birlikte imzalamanızı bekliyoruz.

Çocuklarımıza kötü söz ve küfrün bulaşmasını engellemek ya da onlarda bu kötü davranışlar var ise temizlemek, bir veli olarak sizin de en önemli görevinizdir. Bu bağlamda öncelikle kendinizde böyle bir kötü alışkanlık var ise düzeltmelisiniz. Çünkü büyüklerdeki kötü alışkanlıklar, olumsuz anlamda çocuklara kötü örnek olmaktadır. Öncelikle kendiniz güzel sözler söyleyerek çocuklarınıza ve çevrenize iyi örnek olmalısınız.

Önce bir insan, sonra aile, sonra bir toplum değişir.

Haydi hep birlikte

“ÇORUM YUMURTALIYIZ KÜFÜRE KARŞIYIZ!!!”

Çorum Yumurta A.Ş. İlkokulu Ailesi

Proje Kapsamında Yapılanlar ve Yapılacaklar

• Proje ismi yarışması başlatılarak çocukların projeye isim bulması sağlanmış ve çocukların farkındalıkları artırılmıştır.
  • Anne-baba ve öğrencilerle ayrı ayrı sözleşme imzalanmıştır.
  • Sınıflarda öğrencilere kötü söz söyleme ile ilgili konuşulmuştur.
  • Tüm öğrencilere güzel konuşan öğrenci rozeti dağıtılmıştır.(kötü söz kullanan öğrencilerden ödülde geri çekme yöntemi kullanılacaktır.)
  • Çeşitli etkinliklerle kötü söz söylememe etkinliği gerçekleştirilecektir.

Güzel Konuşan Öğrenci Rozeti                                 Anne-Baba ve Öğrenci Sözleşmesi

18-03-2024

19-03-2024

"Projemizde emeği geçen tüm ailemize teşekkür ederiz"